MANAL AMMAR WORLD
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


منتدي يختص بكل ما يهم الشباب و البنات
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 طريقة عمل الكانيلوني و جميع حشواته

اذهب الى الأسفل 
5 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
manal ammar
Admin
manal ammar


عدد المساهمات : 1018
تاريخ التسجيل : 06/10/2009
الموقع : مصر

طريقة عمل الكانيلوني و جميع حشواته Empty
مُساهمةموضوع: طريقة عمل الكانيلوني و جميع حشواته   طريقة عمل الكانيلوني و جميع حشواته I_icon_minitimeالأحد ديسمبر 27, 2009 1:26 am

طريقة عمل الكانيلوني و جميع حشواته 685685



نبدأ الاول في عجينة الكانيلوني




نفس مقادير عجينة الكريب



1 كوب دقيق

1 كوب لبن

1 بيضة

ملح و فلفل



و نضربهم كلهم مع بعض في الخلاط علشان مايكونش في حاجة مكلكعه



و في طاسه تيفال صغيرة نمسحها بشوية زيت

و بالكبشة ننزل فيها من العجين مقدار ما يملاء قعر الطاسه

و لما تبدأ الجوانب في الارتفاع

نقلبها علي الوجه الاخر

ولما يبدأ يتلون هو الاخر نشيله في طبق

و هكذا حتي تنتهي الكمية



الحشوات بأه



عندنا الحشوة العادية اللي هي

حشوة اللحم المفروم

(لحم مفروم معصج عادي)
طريقة عمل الكانيلوني و جميع حشواته Cannelloni%2520con%2520vitello,%2520prosciutto%2520cotto%2520e%2520gruviera



في طاسة بنبشر بصلة كبيرة خشن و نحط عليها شوية زيت

و نقلب لحد ما البصل يذبل

و بعدين نحط اللحم المفروم

(نصف كيلو)

و نقلب كويس علشان اللحم ما يتكتلش

و نهدي النار و نسيبها لحد ماا اللحم المفروم يستوي و يتعصج

و ممكن بعد ما الحم يستوي نبشر عليه جزر بيدي طعم كويس

و نحشي بيه الكانيلوني و نلفه





ممكن نحشي بلحم مفروم و سبانخ

(طعمها جميل جدا و صحي للاطفال)
طريقة عمل الكانيلوني و جميع حشواته Untitled1121212



بنحط في طاسة فيها زيت ساخن بصلة كبيرة مقطعة مكعبات صغير

(مفرومة خشن)

و عليها 3 فصوص ثوم مهروسين

و نقلب و لما يذبل نحط اللحم و نقلب

عند مرحلة ان اللحم اصبح لونه بني

(قبل ما يتعصج)

نحط ملعقة كبيرة صلصة طماطم

و بعدين بنحط السبانخ اللي بنكون محضرينها كالاتي:



نغسل
السبانخ كويس جدا و بعدين نحطها في حلة علي النار و عليها شوية ماية
قليلين جدا لانها بتنزل ماية و شوية ملح علشان تحافظ علي لونها




و نغطيها و نسيبها لحد ما تذبل

اول ما نلاحظ انها زبلت نشيلها علي طول و نحطها مباشرة في ماية ساقعة برضه علشان تحافظ علي لونها



و بعدين نمسكها مع بعض و نعصرها بادينا كويس اوي و بعدين نقطعها شرايح رفيعة بالسكين

طريقة عمل الكانيلوني و جميع حشواته Untitled111
طريقة عمل الكانيلوني و جميع حشواته Untitled112


و نحط الشرايح ديه علي اللحم المفروم
طريقة عمل الكانيلوني و جميع حشواته Untitled1141

و نقلب كويس وندوق علشان لو محتاج ملح ولا حاجة

و نسيبها شوي كمان علشان السبانخ تلحق تتجانس

و بعدين نشيلها من علي النار و نسيبها تبرد شوي



و نضيف 150 جرام جبن ريكوتا و 3 ملاعق كبيرة جبن بارميزان مبشورة

(انا ماكنش عندي الاتنين و حطين كريم تشيز و جبن رومي مبشور و مشي الحال)
(طبعا مش نفس الطعم)

و نقلب كويس

و بعدين نحط بيضة كبيرة و نقلب كويس



و ندوق علشان لو محتاجة ملح و فلفل



و بعدين نحشي بيها الكانيلوني و قبل ما نقفل نرش رشة جبن بارميزان
طريقة عمل الكانيلوني و جميع حشواته Untitled111112

و بعدين نلف الكانيلوني



ممكن كمان نحشي بالفراخ

طريقة عمل الكانيلوني و جميع حشواته 50bd64851e


نسلق الفراخ حتي النضج و بعدين نقطعها مكعبات صغيرة
(2 صدر كبير)


و نحط عليهم نصف ربطة اوراق جرجير مفرومة خشن

و شوية ريحان اخضر
(ان وجد)

و ربع كوب زيتون اسود مفروم خشن
(مكعبات صغيرة)

و كوب جبن مبشور متنوعة
(ممكن نوع واحد لومافيش)

و ثلث كوب فريش كريم

(ممكن بتاعة جهينة لو مالاقيتيش الفريش)

و 3 ملاعق كبيرة زيت زيتون
(او زيت ذرة)

و ملح و فلفل



و نخلط الخليط ببعض كويس جدا و هو ده الحشو بتاعنا

نحشي بيه الكانيلوني





و في كمان حشوة الفراخ بالمشروم
طريقة عمل الكانيلوني و جميع حشواته Cannelloni04_small



بصلة كبيرة مقطعة مكعبات صغيرة جدا
(مفروم خشن)

نشوحها في شوية زيت علي النار و عليها ملح و فلفل حتي تذبل

و بعدين نحط الماشروم المقطع شرائح و نشوح مع البصل حتي يصبح لونه بني شوي

و بعدين احط الفراخ المقطعة مكعبات صغيرة
(مستوية)

و اقلب كويس حتي تاخذ لون البصل و المشروم

وممكن احط زيتون للي عايز طعم حادق

و قلبي شوي كمان علشان الزيتون يتجانس كويس مع الخليط

و اشيلها من علي النار و اسيبها تبرد شوي



و بعدين احط نصف علبة قشطة
طريقة عمل الكانيلوني و جميع حشواته U4X4CA3DQ18BCAEDJXVWCA7LJ55GCA3TE9EBCA45IZ2GCA5BNMWICAPHUIDZCA4STU1WCAU6QC70CAZISLZLCAKBNAB4CA08R6RMCA26M5H7CAPDX9KFCAHB05EUCA077L2LCATSZN2XCAM9JHOFCAKYV9RI

و شوية كسبرة مفرومة خشن

و اقلب

و هو ده الحشو



و ممكن نحشيها بحشوة الفراخ بالسبانخ

طريقة عمل الكانيلوني و جميع حشواته Chicken-canneloni-l


4 كوبايات صدور فراخ مستوية و مقطعة مكعبات صغيرة

2 علبة كريم تشيز
(مقدار نصف كيلو)

تقريبا نصف كيلو سبانخ جاهزة و مقطعة شرائح

كوب جبن موزريلا

نصف كوب بقصماط مبهر

(العيش
الفينو الناشف نطحنه في المطحنة و نتبله بالملح و الفلفل و ممكن نحط عليه
ملعقة صغير باربيكا و مكن شطة كمان و ملعقة كبيرة جبن بارميزان مطحون او
جبن رومي مبشور)


و ملح و فلفل



و نقلب الخليط كويس اوي مع بعض

و كده عندنا حشوة جاهزة

نحشي بيها الكانيلوني





و في حشوة السبانخ بالجبن الريكوتا

(معلش بأه الجبن الريكوتا غالية شوي و انا استخدمتها كتير)
(استحملوني بأه)
طريقة عمل الكانيلوني و جميع حشواته Spinach-ricotta-cannelloni-258-235



نصف كيلو جبن ريكوتا
(500 جرام)

ربع كيلو سبانخ مجهزة و مقطعة
(250 جرام)
(شرحنا ازاي نجهزها فوق)


بيضة كبيرة

كوب جبن بارميزان



و نخلط الريكوتا و السبانخ و البيض مع بعض كويس

و نحشي بيهم الكانيلوني
(ممكن نعكس المقادير بين الريكوتا و السبانخ )
و شكلها هيكون كده
طريقة عمل الكانيلوني و جميع حشواته Spin_ricotta_canneloni


و علي وجه الصينية نرش كوب البارميزان فوق الصلصة





و في حشوة كمان بالسلامون المدخن

طريقة عمل الكانيلوني و جميع حشواته Cannelloni3


باكت سلامون مدخن

نصف ربطة شبت مفروم خشن

300 جرام جبن ريكوتا



بنقطع السلامون قطع صغيرة و نخلطها بباقي المقادير

و كده عندنا الحشو جاهز





طبعا احنا ممكن نبدع براحتنا بالحشوات علي حسب المتاح عندنا

انا جبتلك كام حشوة مشهورة

و ممكن ندور حولها بالتباديل و التوافيق



بس نبعد عن الشواذ الله يكرمكم



يعني لما نخترع مكونات

ياريت تكون مقبولة عقلا علي الاقل

ممكن اوي نعمل الكانيلوني بالحشوات ديه بس بدل ما نعمل عجينة الكانيلوني


ممكن نجيب بتنجان رومي كبير و نقطعة شرائح طوليه و عريضة و نشوحة في النار في زيت بسيط علشان يستوي و ينفع نثنيه

زي كده
طريقة عمل الكانيلوني و جميع حشواته Here03_cannelloni





بعد ما بنحشي الكانيلوني باي خلطة من الخلطات اللي عملناها



بنجيب صينية بايركس و نحط فيها صلصة طماطم بتاعة الباستا
طريقة عمل الكانيلوني و جميع حشواته 16394

نغطي قعر الصينية بصلصة الطماطم



انا هقول علي طريقة الصلصة اللي بعمل بيها

في حلة بحط شوية زيت سخنين و اذبل فيهم بصلة كبيرة مقطعة مكعبات صغيرة

و
اقلب شوي لحد مايذبل و بعدي احط تقريبا 5 فصوص ثوم مهروين و اقلب تاني و
لو عندنا ريحان اخضر نحطه مفروم خشن و بعدين احط نصف كوب خل و قلب شوي
لغاية ما المكونات تتجانس


و بعدين احط عصير كيلو طماطم و عليه الملح و الفلفل و اسيبه يتسبك لغاية ما يصبح عندنا صوص ثقيل



احط الصوص ده في قعر الصينية

و ارص عليه الكانيلوني المحشي
طريقة عمل الكانيلوني و جميع حشواته 491157934_688c342001
و بعدين احط علي الكانيلوني بالملعقة باشاميل يا دوب اغطي بس مانكترش



انا بعمل الباشاميل ازاااي؟؟؟



كيلو اللبن احط عليه 4 ملاعق كبيرة دقيق و اضربه في الخلاط

و بعدين احطه في حلة علي النار و عليه ملح و فلفل و ملعقة كبيرة زبدة او سمن

و اقلب لحد ما يصل للقوام المرغوب فيه

انا بحب القوام بتاعه يكون كريمي



ممكن نحط بيضة علي الباشاميل بعد ما يبرد

(ساعات كتير مابحطش)





بعد ما نحط الباشاميل علي الكانيلوني المرصوص في الصينية احط عليه بالملعقة طبقة صلصة تاني

مش كتير برضه



و بعدين ارش الوجه بجبن بارميزان مطحون او رومي مبشور



ممكن طبعا نحط الصلصة الاول علي الكانيلوني و بعين الباشاميل

و ممكن نستغني عن الباشاميل اصلا


ده مسألة زوق

(مش هتفرق يعني)



و ادخله الفرن تقريبا نصف ساعة ممكن يصل لساعة الا ربع
في الرف اللي في النصف
طريقة عمل الكانيلوني و جميع حشواته Easy_veg_recipe_in_oven
علشان يستوي من فوق و من تحت



هتكون الجبن ساحت و الجوانب بان عليها السوا



و اطلعه

و يقدم ساخنا



و بالهنا و الشفا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://manalammar.yoo7.com
hisham_rag
عضو لامع
عضو لامع
hisham_rag


عدد المساهمات : 97
تاريخ التسجيل : 08/10/2009

طريقة عمل الكانيلوني و جميع حشواته Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل الكانيلوني و جميع حشواته   طريقة عمل الكانيلوني و جميع حشواته I_icon_minitimeالأحد ديسمبر 27, 2009 2:19 am

Thank you Manal for your efforts in this forum
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
Layali
عضو ماسي
عضو ماسي



عدد المساهمات : 368
تاريخ التسجيل : 07/10/2009

طريقة عمل الكانيلوني و جميع حشواته Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل الكانيلوني و جميع حشواته   طريقة عمل الكانيلوني و جميع حشواته I_icon_minitimeالأحد ديسمبر 27, 2009 2:28 pm

أموت في هالاكلات أنا يسلموا أيديكي منال روعة بأذن الله أطبق الطريقة جزاكي الله كل خير
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
LOLO
عضو ماسي
عضو ماسي
LOLO


عدد المساهمات : 340
تاريخ التسجيل : 11/10/2009

طريقة عمل الكانيلوني و جميع حشواته Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل الكانيلوني و جميع حشواته   طريقة عمل الكانيلوني و جميع حشواته I_icon_minitimeالإثنين ديسمبر 28, 2009 2:22 pm

ايه الشغل الجامد ده
والله وبدأت بركات الزعبلاوى تبان
تسلمى منال وعاشت ايديكى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
manal ammar
Admin
manal ammar


عدد المساهمات : 1018
تاريخ التسجيل : 06/10/2009
الموقع : مصر

طريقة عمل الكانيلوني و جميع حشواته Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل الكانيلوني و جميع حشواته   طريقة عمل الكانيلوني و جميع حشواته I_icon_minitimeالثلاثاء ديسمبر 29, 2009 6:10 pm

hisham_rag كتب:
Thank you Manal for your efforts in this forum


شكرا يا دكتور هشام واي خدمة لو احتاجت اي وصفة

نورت مطبخنا

طريقة عمل الكانيلوني و جميع حشواته Uiouiou
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://manalammar.yoo7.com
manal ammar
Admin
manal ammar


عدد المساهمات : 1018
تاريخ التسجيل : 06/10/2009
الموقع : مصر

طريقة عمل الكانيلوني و جميع حشواته Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل الكانيلوني و جميع حشواته   طريقة عمل الكانيلوني و جميع حشواته I_icon_minitimeالثلاثاء ديسمبر 29, 2009 6:15 pm

Layali كتب:
أموت في هالاكلات أنا يسلموا أيديكي منال روعة بأذن الله أطبق الطريقة جزاكي الله كل خير

وانا كمان يا ليالي بحب نوعية الاكل ده و عايزاكي تطبقي و تنزلي تطبيقك و يا ريت تدوقينا منه

طريقة عمل الكانيلوني و جميع حشواته Yutuyt
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://manalammar.yoo7.com
manal ammar
Admin
manal ammar


عدد المساهمات : 1018
تاريخ التسجيل : 06/10/2009
الموقع : مصر

طريقة عمل الكانيلوني و جميع حشواته Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل الكانيلوني و جميع حشواته   طريقة عمل الكانيلوني و جميع حشواته I_icon_minitimeالثلاثاء ديسمبر 29, 2009 6:18 pm

LOLO كتب:
ايه الشغل الجامد ده
والله وبدأت بركات الزعبلاوى تبان
تسلمى منال وعاشت ايديكى

الله يخليكي يا لولو و انا اجي ايه فيكي

وطبعا احنا من غير بركات الشيف زعبلاوي نضيع يا لولو ادعيله بقي

ده علمنا الاساسيات هههههههههههه

طريقة عمل الكانيلوني و جميع حشواته 464564
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://manalammar.yoo7.com
ISEL
عضو ذهبي
عضو ذهبي
ISEL


عدد المساهمات : 163
تاريخ التسجيل : 08/10/2009

طريقة عمل الكانيلوني و جميع حشواته Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل الكانيلوني و جميع حشواته   طريقة عمل الكانيلوني و جميع حشواته I_icon_minitimeالثلاثاء ديسمبر 29, 2009 11:45 pm

تسلم الايادى يا منال
بس انا ليا سؤال معلش بقى انتى عارفه خبرتى الفظيعه فى المطبخ
هى عجينة الكانيلوني لما بنعملها فى الاول بيبقى شكلها فى الاخر زى الجلاش كده مثلا ونحشيها عادى بالحشو ولا ايه ؟؟؟؟ Shocked
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
manal ammar
Admin
manal ammar


عدد المساهمات : 1018
تاريخ التسجيل : 06/10/2009
الموقع : مصر

طريقة عمل الكانيلوني و جميع حشواته Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل الكانيلوني و جميع حشواته   طريقة عمل الكانيلوني و جميع حشواته I_icon_minitimeالأربعاء ديسمبر 30, 2009 12:43 am

دي طريقة اسهل علشانك يا ايسل

طريقة عمل الكانيلوني بطريقة سهلة





طريقة عمل الكانيلوني و جميع حشواته 68029
طريقة عمل الكانيلوني بطريقة سهلة
بسم الله الرحمن الرحيم


.


الكانيـــــــــــــــــــلوني


واليوم جبت لكم طريقة عمله ونبدأها



بالمقادير


طريقة عمل الكانيلوني و جميع حشواته %D8%A7%D9%84%D9%83%D8%A7%D9%86%D9%8A%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%84%D9%88%D9%86%D9%8A1



3 بيضات (حجم متوسط أو كبير ) / فانيليا / نصف أو ثلاث أرباع كوب من الحليبالسائل (حسب نوع الحليب وقوامه ) / الدقيق (ما نقدرش نعطيكم مقادير مضبوطة له (حسبنوع الدقيق لكن ننصحك تضيفيه ملعقة بملعقة حتى تصلي للقوام المطلوب وه أخف من قوامالكيك ...وكل ما يكون القوام رقيق يكون الطعم أخف وألذ)


وبعد خلط المقادير السابقة يضرب الخليط جيدا (أزيلي الرغوة إن تكونت )




وأنا نضع الخليط في كأس عشان أسهل في الاستخدام ...وكذلك نستعين بفنجانقهوة عشان اضمن المقدار متساوي في كل قطعة وتكون جميع القطع بحجم واحد (أكيد المنظرح يكون أحلى ) (وما أملى الفنجان لأخره عشان ما يتكون كانيلوني غليظ .....الرقيقأفضل )


طريقة عمل الكانيلوني و جميع حشواته %D8%A7%D9%84%D9%83%D8%A7%D9%86%D9%8A%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%84%D9%88%D9%86%D9%8A2


طريقة عمل الكانيلوني و جميع حشواته %D8%A7%D9%84%D9%83%D8%A7%D9%86%D9%8A%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%84%D9%88%D9%86%D9%8A3



وبعدها أحضري طاجين صغير مدهون دهن خفيف بزيت (ماتكتريش من الزيت لأن الغرضمش قلي الكانيلوني ....الغرض أنه ما يلتصق بالطاجين...من أسرار الكانيلوني الناجحانه ما يكونش مقلي ...



وهكذا فنجان ورا فنجان

طريقة عمل الكانيلوني و جميع حشواته %D8%A7%D9%84%D9%83%D8%A7%D9%86%D9%8A%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%84%D9%88%D9%86%D9%8A4



وأهم شئ إن النار هادئة جدا وكل دائرة تستوي على مهلها ...لأنك لو استعجلتيوقويتي النار النتيجة مش ح تكون حلوة وأنا درت قطعتين واحدة بنار هادئة وواحدة علىنار عالية عشان تشوفوا الفرق في المنظر



طريقة عمل الكانيلوني و جميع حشواته %D8%A7%D9%84%D9%83%D8%A7%D9%86%D9%8A%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%84%D9%88%D9%86%D9%8A5

وبعدما تنتهي من كل المقدار ضعي دوائر الكانيلوني على جنب

طريقة عمل الكانيلوني و جميع حشواته %D8%A7%D9%84%D9%83%D8%A7%D9%86%D9%8A%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%84%D9%88%D9%86%D9%8A6




ونبدأ بتحضير الحشو وهو عصاج اللحم المعتاد ( لكن عشان عرايسنا الجدادوالمستجدات في المطبخ هننزل صور تحضير الحشو للإيضاح)
وهي:



نضع شوي زيت على النار ونضيف له بصل مقطع صغير ...(ما تكتريش من البصللأنه لو كان كتير ح يخلي المذاق حلو ومسكر )



طريقة عمل الكانيلوني و جميع حشواته %D8%A7%D9%84%D9%83%D8%A7%D9%86%D9%8A%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%84%D9%88%D9%86%D9%8A7



وتقلبيه لعندما يتغير لونه ويذبل قليلا (بس ماتخليش يتحمر لأنه لو تحمر حيعطي لون أسود أو بني غامق ...وشكله أكيد مش ح يكون ظريف عند الأكل)


طريقة عمل الكانيلوني و جميع حشواته %D8%A7%D9%84%D9%83%D8%A7%D9%86%D9%8A%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%84%D9%88%D9%86%D9%8A8



وبعدها تضيفي اللحم المفروم (يفضل المفروم فرمة واحدة يعني يكون خشن شوية ....مش ناعم زى لحم الكفتة )




طريقة عمل الكانيلوني و جميع حشواته %D8%A7%D9%84%D9%83%D8%A7%D9%86%D9%8A%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%84%D9%88%D9%86%D9%8A9



وتقلبيه كل شوي لعند ما يتغير لونه وينشف مائه

طريقة عمل الكانيلوني و جميع حشواته %D8%A7%D9%84%D9%83%D8%A7%D9%86%D9%8A%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%84%D9%88%D9%86%D9%8A10



ثم تضيفي القليل من الطماطم المعجون (بعض البلدان يسمونه رب البندورة )+ ملح + فلفل أحمر مطحون ( شطة ) وأكيد حسب الرغبة (نحن الليبيين نحبو الأكل السبايسيالحار)

طريقة عمل الكانيلوني و جميع حشواته %D8%A7%D9%84%D9%83%D8%A7%D9%86%D9%8A%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%84%D9%88%D9%86%D9%8A11



وتستمري في التقليب من حين لأخر وتضيفي القليل من الماء لحد مايستوي



(وإذا كان اللحم فيه شوية دهن قومي بتصفيته قبل الاستعمال )


بعدها حضري جميع الأشياء وهي : دوائر الكانيلوني واللحم العصاج وصحن فيهطماطم مبشور +رشة خفيفة جدا من الملح (ماتكتريش ملح لان مازال راح تستعملي جبن ) (والطماطم يفضل يكون مبشور مش مطحون في الخلاط ...عشان لو كان ناعم ما راح يثبت علىوجه قطع الكانيلوني )



طريقة عمل الكانيلوني و جميع حشواته %D8%A7%D9%84%D9%83%D8%A7%D9%86%D9%8A%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%84%D9%88%D9%86%D9%8A12



وبعدها تاخذي قطعة من الكانيلوني وتضعي بها قليلا من الحشو وتلفيها علىنفسها وتضعيها في طاجين مدهون دهن خفيف بالزيت

طريقة عمل الكانيلوني و جميع حشواته %D8%A7%D9%84%D9%83%D8%A7%D9%86%D9%8A%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%84%D9%88%D9%86%D9%8A13

طريقة عمل الكانيلوني و جميع حشواته %D8%A7%D9%84%D9%83%D8%A7%D9%86%D9%8A%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%84%D9%88%D9%86%D9%8A14



وتستمري بنفس الخطوات إلى أن تنتهي من كل الدوائر


ثم تضعي الطماطم على وجه كل الأصابع (مع مراعاة تواجد الطماطم على وجوههنكلهن يعني مش بينهم )



ثم رشة خفيفة من الزعتر المطحون (وهذا ثابت في أغلب الأكلات الإيطالية )


طريقة عمل الكانيلوني و جميع حشواته %D8%A7%D9%84%D9%83%D8%A7%D9%86%D9%8A%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%84%D9%88%D9%86%D9%8A15



ثم تضعي جبن مبشور (موتزاريلا أو إيدام )طريقة عمل الكانيلوني و جميع حشواته %D8%A7%D9%84%D9%83%D8%A7%D9%86%D9%8A%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%84%D9%88%D9%86%D9%8A16


وتدخليها الفرن من الأسفل مع مراعاة :


عدم إطالة فترة بقائها في الفرن لان كل ما فيها مستوي (دوائر الكانيلونيوكذلك الحشو ) يعني يادوب يتغير لون الأصابع من الأسفل



ثم تحمريها من فوق (مش واجد يعني يادوب تسيح الجبنة فقط ...ماتخليشالكانيلوني يتحمر واجد ....عشان يكون المنظر أحلى والطعم ألذولما تخرجيها منالفرن استعيني برأس سكين ووسعي وفكي الجبن بين كل الأصابع عشان تضمني تواجد الطماطموالجبن على كل قطعة...وما يتحركوش عند رفع الأصابع من الطاجين (وهذا ايضا من أسرارالمهنة


طريقة عمل الكانيلوني و جميع حشواته %D8%A7%D9%84%D9%83%D8%A7%D9%86%D9%8A%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%84%D9%88%D9%86%D9%8A17



ملاحظة أخيرة للإفادة:



أنا لما أحضر الكانيلوني نقوم بتحضير كمية كبيرة ونضعها في حافظة بلاستيكمحكمة الإغلاق في الفريزر ونحتفظ بها لمدة قد تصل لشهر تقريبا ....ونستعين بها لمايجونا ضيوف أو عندنا عزومة فجأةنضيفها للمائدة أو قبل المناسبة بأيام عشاناختصر الوقت...مع مراعاة إني نخرجها من الفريزر قبل مجيئهم بفترة كافية عشان تفكعلى مهلها ووقت التقديم نسخنها في الميكرريف ....والله العظيم وبكل أمانة كأنهامتحضرة في نفس اليوم الطعم والشكل طازج وفريش ويشهي ويحتفظ برائحته مثل ماهيا....



وقدميه لأحلى ضيوف وأحلى عائلة واستمتعي بطعم رائع وشكل أروع ورائحة ولاأروعطريقة عمل الكانيلوني و جميع حشواته %D8%A7%D9%84%D9%83%D8%A7%D9%86%D9%8A%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%80%D9%84%D9%88%D9%86%D9%8A18...
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://manalammar.yoo7.com
ISEL
عضو ذهبي
عضو ذهبي
ISEL


عدد المساهمات : 163
تاريخ التسجيل : 08/10/2009

طريقة عمل الكانيلوني و جميع حشواته Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل الكانيلوني و جميع حشواته   طريقة عمل الكانيلوني و جميع حشواته I_icon_minitimeالأربعاء ديسمبر 30, 2009 12:52 am

تسلميلى يا منال ان شاء الله هجربها وربنا يستر Very Happy
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
طريقة عمل الكانيلوني و جميع حشواته
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» 30 طريقة تتبيل للفراخ و اللحمة
» طريقة عمل المكرونه البشاميل
» جميع اوامر الـ run (التشغيل)
» طريقة عمل الكنافه بالقشطة مع التوضيح بالصور
» طريقة عمل السينابون~Cinnabon ~

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
MANAL AMMAR WORLD :: ركن بنات المنتدي :: المطبخ-
انتقل الى: